|
Przekluwanie uszu |
| Autor |
Wiadomość |
katrinkaaa

Dzieci: Alicja
Znak zodiaku:

pounds 225.00
|
Wysłany: Czw 18 Cze, 2009 23:46 Przekluwanie uszu
|
|
|
| W jakim wieku dalyscie przekluc dziecku uszy. Tak mysle, czy nie zalozyc jej kolczykow jak bedziemy teraz w PL. Jedyne, co mnie powstrzymuje, to te "bezbolesne przekluwanie uszu" jak to tak naprawde boli... Moze wiecie czy tutaj maja jakies inne techniki niz te pistolety? |
|
|
Mini

Zaproszone osoby: 3
Dzieci: dwoje...na razie ;)
Znak zodiaku:

Nastrój:

Pomogła: 41 razy Dołączyła: 13 Lut 2009 Posty: 20353 Skąd: UK
pounds 235761.00
|
Wysłany: Czw 18 Cze, 2009 23:54
|
|
|
katrinkaaa, ja przebiłam Wiktorii uszka u kosmetyczki kiedy ona skończyła równy rok...a to dlatego że mój mąż chciał ją ostrzyc na 2 milimetry aby jej włoski wzmocnić, więc mu powiedziałam, że ok ale przebijamy jej uszka żeby ją z chłopcem nie mylili...
Tak jej się to spodobało, że nadstawiała po raz drugi uszka kosmetyczce aby "strzeliła" jej jeszcze po jednym...
więc na prawdę nie masz się czym przejmować....oni najpierw to miejsce znieczulają |
_________________ Wiktoria
Nataniel
My
Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie niż idealną kopią kogoś innego.
Racja jest jak dupa, każdy ma swoją
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
 |
|
|
|
|
rubin

Dzieci: 1
Znak zodiaku:

Pomogła: 8 razy Dołączyła: 07 Mar 2009 Posty: 4562 Skąd: Londyn
pounds 25730.00
|
Wysłany: Pią 19 Cze, 2009 00:12
|
|
|
moje dziecko samo zadecydowało ,że chce kolczyki, Cieszy się,ze je ma ale mówi ,że drugi raz by tego nie przeżyła |

|
|
|
|
|
Mini

Znak zodiaku:

Nastrój:

pounds 235761.00
|
Wysłany: Pią 19 Cze, 2009 00:22
|
|
|
rubin, może właśnie lepiej jak dziecko jest małe... ale przecież to naprawdę nie boli moja Musia przebiła w tamtym roku, całe życie się bała...powiedziała że gdyby wiedziała że to tak ładnie i sprawnie bez bólu to zrobiłaby o wiele wcześniej...
ja to miałam przebijanie przez ciotkę w wielu 4 lat zwykłą igłą...to dopiero był ból...bo potem trzeba było w te dziurki kolczyki wsadzić....a teraz jeden strzał i masz kolczyka zapiętego...
resztę dziurek robiłam sobie sama przed lustrem... <D agrafką... <D |
Nataniel
My
 |
|
|
|
|
sajgonka
mama Oliwki

pounds 110.00
|
Wysłany: Pią 19 Cze, 2009 07:07
|
|
|
ja juz od dawna o tym mysle, bylam z kolezanka gdy ona przebijala uszka 5-miesiecznej corce dziecko placze bo bardziej sie boi tego dzwieku pistoletu one robia to tak sprawnie i szybko ze dziecko nawet nie czuje ja tez w koncu musze sie zdecydowac |
|
|
|
lidia29
przyjaciel

Wiek: 31 Dołączyła: 22 Kwi 2009 Posty: 34 Skąd: Olawa-Swindon uk
pounds 100.00
|
Wysłany: Pią 19 Cze, 2009 07:15
|
|
|
moze zdecydujesz sie jak bedziesz z Oliwka w Polsce,i przebijesz jej uszka wtedy |
|
|
sajgonka
mama Oliwki

pounds 110.00
|
Wysłany: Pią 19 Cze, 2009 08:20
|
|
|
a moze odwaze sie i przebije jej jeszcze przed polska |
|
|
|
rubin

Dzieci: 1
Znak zodiaku:

Pomogła: 8 razy Dołączyła: 07 Mar 2009 Posty: 4562 Skąd: Londyn
pounds 25730.00
|
Wysłany: Pią 19 Cze, 2009 08:58
|
|
|
to ,że moje dziecko nie miało kolczyków wcześnie to był mój wybór stwierdziłam,że może ona wcale nie będzie chciała kolczyków i dziurki w uszach będą ją denerwować , nie będą się jej podobały itp.A tak jakMinique pisze aktualnie ból przy przekłuwaniu jest minimalny więc mogła zrobić to kiedy tylko chciała i wiek przy tej opcji nie ma znaczenia a tak nigdy nie zostanie mi wypomniane ,ze ma przebite uszy bez jej zgody |

|
|
|
|
|
lesterka
zakrecona pozytywnie

Dzieci: Natalia i Toszek :-)
Znak zodiaku:

Pomogła: 1 raz Wiek: 32 Dołączyła: 17 Cze 2009 Posty: 730 Skąd: teraz POLSKA! :-)
pounds 5575.00
|
Wysłany: Nie 19 Lip, 2009 16:35
|
|
|
My wlasnie jestesmy po tym zabiegu, Natalia bardzo chciala miec kolczyki. Nie bolalo (znieczulone), wygoilo sie po kilku dniach przemywania woda utleniona i smarowaniu mascia.
Czytalam kiedys w gazecie (dla mam) ze powinno sie poczekac az dziecko ma co najmniej 3 lata, ze organizm wtedy jest przygotowany na takie zabiegi. Natalka skonczyla 4 latka we wrzesniu.
Pozdrawiam |
_________________ Pozdrawiam,
Kasia
 |
|
|
|
|
Mini

Znak zodiaku:

Nastrój:

pounds 235761.00
|
Wysłany: Nie 19 Lip, 2009 18:05
|
|
|
lesterka, to super teraz tylko kwestia czy Natalcia nie będzie się ciągnęła za uszy...moja Wika nie czuła że miała w ogóle coś przy uszach robione...a znów moja bratanica ciągnęła się za uszka i była starsza jak miała przebijane...i musieli jej kolczyki wyciągnąć... |
Nataniel
My
 |
|
|
|
|
lesterka
zakrecona pozytywnie

Dzieci: Natalia i Toszek :-)
Znak zodiaku:

Pomogła: 1 raz Wiek: 32 Dołączyła: 17 Cze 2009 Posty: 730 Skąd: teraz POLSKA! :-)
pounds 5575.00
|
Wysłany: Nie 19 Lip, 2009 18:32
|
|
|
| Minique napisał/a: | lesterka, to super teraz tylko kwestia czy Natalcia nie będzie się ciągnęła za uszy...moja Wika nie czuła że miała w ogóle coś przy uszach robione...a znów moja bratanica ciągnęła się za uszka i była starsza jak miała przebijane...i musieli jej kolczyki wyciągnąć... |
Jestem dobrej mysli, wytlumaczylam Natalii, zebynie dotykala kolczykow, ze dam jej znac kiedy sie uszka zagoja. Teraz minely dwa tygodnie od przeklucia, uszka wygojone, Natalia ucieszyla sie ze moze dotykac ale jak ja obserwuje, to nie widze zeby byla nimi zainteresowana. Chyba sobie po prostu zakodowala, ze sie ich nie dotyka i nawet teraz, kiedy juz moze, nie robi tego.
Zapewne ciagniecie i dotykanie zalezy tez od procesu gojenia. Jezeli boli, czy swedzi podczas gojenia, dzieciaki chca sobie jakos pomoc, nie zawsze wychodzi to na dobre.
|
_________________ Pozdrawiam,
Kasia
 |
|
|
|
|
Kama

Zaproszone osoby: 5
Dzieci: Adulek i Fifi
Znak zodiaku:

Nastrój:

Pomogła: 23 razy Wiek: 36 Dołączyła: 13 Lut 2009 Posty: 16946 Skąd: Londyn
pounds 130884.00
|
Wysłany: Nie 19 Lip, 2009 21:49
|
|
|
| Lesterka to super ze corcia cie posluchala i nie dotykala i nie ciagnela uszek!! |
|
|
|
|
katrinkaaa

Dzieci: Alicja
Znak zodiaku:

pounds 225.00
|
Wysłany: Pon 03 Sie, 2009 17:34
|
|
|
| No ja niestety nie zdecydowalam sie na kolczyki.... moze nastepnym razem jak bedziemy w PL ;-) |
|
|
mamag

Dzieci: Dwoje :)
Znak zodiaku:

Nastrój:

Pomogła: 12 razy Wiek: 30 Dołączyła: 09 Sie 2009 Posty: 6639 Skąd: Londyn
pounds 43300.00
|
Wysłany: Nie 09 Sie, 2009 19:50
|
|
|
| ja slyszalam,ze najpredzej mozna dziecku przebic uszy jak jest po wszystkich szczepieniach niemowlecych,ale nie wiem ile z tego prawdy.Moja kruszynka ma juz 3 pary kolczykow(jestesmy po chrzcinach hehe),ale dziurek jeszcze nie.Mysle ,ze poczekamy z tym do ok 5 miesiaca,myslicie ze to moze byc za szybko? |
|
|
|
Mini

Znak zodiaku:

Nastrój:

pounds 235761.00
|
Wysłany: Pon 10 Sie, 2009 22:15
|
|
|
mamag, o czyms takim nie słyszałam że trzeba być po szczepieniach... może tu chodzi o gorączkowanie, żeby wiedzieć czy dziecko gorączkuje od szczepionki czy od przebitych uszek...
| mamag napisał/a: | | ze poczekamy z tym do ok 5 miesiaca,myslicie ze to moze byc za szybko? |
uważam że im wczesniej tym lepiej...malutka nie będzie się za uszka ciągnęła i szybciej się zagoją... |
Nataniel
My
 |
|
|
|
|
|
|