|
prowadzenie ciąży w UK-co was zszokowało ? |
| Autor |
Wiadomość |
Mini

Zaproszone osoby: 3
Dzieci: dwoje...na razie ;)
Znak zodiaku:

Nastrój:

Pomogła: 41 razy Dołączyła: 13 Lut 2009 Posty: 20353 Skąd: UK
pounds 235761.00
|
Wysłany: Nie 05 Kwi, 2009 19:01 prowadzenie ciąży w UK-co was zszokowało ?
|
|
|
Kiedy zaszłam w ciążę z Natankiem...dostałam szoku prawie na wszystko...??? Przede wszystkim na to że nie zobaczę przez całą ciążę ginekologa... , potem kolejnym jeszcze większym szokiem było dla mnie to badanie moczu poprzez zamoczenie paseczka...
a was co zszokowało, było coś takiego....??? |
_________________ Wiktoria
Nataniel
My
Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie niż idealną kopią kogoś innego.
Racja jest jak dupa, każdy ma swoją
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
 |
|
|
|
|
mangusta

Dzieci: dwójka
Znak zodiaku:

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 25 Lut 2009 Posty: 3160 Skąd: uk
pounds 17825.00
|
Wysłany: Nie 05 Kwi, 2009 22:05
|
|
|
mnie wszystko szokuje jak czytam wasze opowiesci, tzn. to ze tu zupelnie inaczej prowadzá ciázé niz to w PL jest . tu normalnie wiele spraw lekarze bagatelizujá bo dla nich wszystko jest normalne :evil: jakby czlowiek umieral to nic nadzwyczajnego bo przeciez taka kolej rzeczy.. :evil: |
*Mądremu łatwiej zniżyć się do poziomu głupiego, niż głupiemu dorównać mądremu.
Gość spoko jesteś
 |
|
|
|
|
Mini

Znak zodiaku:

Nastrój:

pounds 235761.00
|
Wysłany: Nie 05 Kwi, 2009 22:09
|
|
|
| mangusta napisał/a: | | jakby czlowiek umieral to nic nadzwyczajnego bo przeciez taka kolej rzeczy.. :evil: |
hahahaa też byłam taka zła..... :evil: kiedy podejrzewali u mnie ciąże pozamaciczną... to kazali czekać na list kiedy na scan mam przyjść...
i dgybym się nie zaczęła wydzierać i nie rozpłakała...to pewnie bym czekała... :evil: |
Nataniel
My
 |
|
|
|
|
Justyś
super mamcia ;)

Dzieci: Alex i Olivia
Znak zodiaku:

Nastrój:

Pomogła: 9 razy Wiek: 32 Dołączyła: 25 Lut 2009 Posty: 6955 Skąd: Leyland
pounds 25367.00
|
Wysłany: Nie 05 Kwi, 2009 22:14
|
|
|
mnie nie za bardzo szokowalo moze dlatego ze pierwsza ciaze przeszlam tutaj :mrgreen:
Jak dla mnie badanie ginekologiczne podczas ciazy, szczegolnie jezeli nie jest konieczne, nie powinno wogole miec miejsca, jak to ma sie w Polsce.
Znam pare dziewczyn, w tym moja psiapsiolke w polsce, ktore niestety po obecnosci wziernika w ... stracily ciaze :swieczkiwoczach:
Fakt bagatelizuja tutaj duzo spraw jak np. nadzerka, nie wiem czy wogole wiedza co to jest ale ogolnie jestem zadowolona - z prowadzenia ciazy.
AAA jezeli mialam jakies obawy albo dziwne objawy jechalam do szpitala (w Londku jeszcze bo tutaj teraz na szczescie nic sie nie dzieje ) i tam zawsze otrzymywalam pomoc. |

|
|
|
|
|
Mini

Znak zodiaku:

Nastrój:

pounds 235761.00
|
Wysłany: Nie 05 Kwi, 2009 22:18
|
|
|
JUSTYNKA, to też pewnie zależy od miejsca zamieszkania...ja byłam w szoku bo pierwszą ciąże miałam w Polsce więc dla mnie to wieeeeelki szok...
z tym badaniem ginekologicznym to też nie jest tak...ja byłam badana, moje koleżanki również, masa ich jest i wszystkie ciążę donosiły...mi się wydaje że to od lekarza duuużo zależy...i jego umiejętności...
tutaj w prowadzeniu ciąży było dużo szoku ale były tez i pozytywne strony...tzn teraz mogę napisać że pozytywne bo będąc w ciąży to wszystko moim zdaniem robili nie tak... :lol2: |
Nataniel
My
 |
|
|
|
|
Justyś
super mamcia ;)

Znak zodiaku:

Nastrój:

pounds 25367.00
|
Wysłany: Nie 05 Kwi, 2009 22:24
|
|
|
no wlasnie jest sie w szoku jak jedna ciaza w polsce a jedna tutaj bo roznica jest kolosalna.
Co do badania to faktycznie masz racje wszystko zalezy od lekarza, ta lekarka co badala moja kolezanke jakas nie tego chyba (mimo ze to ordynatorka jednego z wiekszych szpitali polozniczych w naszym okregu ) musiala za gleboko wsadzic wziernik bo G mowila ze poczula uklucie i ze ja bolalo, a jak dojechala do domu to juz bylo PO :swieczkiwoczach: niestety |

|
|
|
|
|
ania

Dzieci: Dwa urwisy
Znak zodiaku:

Pomogła: 44 razy Wiek: 33 Dołączyła: 06 Mar 2009 Posty: 6187 Skąd: Leicestershire
pounds 69505.00
|
Wysłany: Nie 05 Kwi, 2009 22:27
|
|
|
| Czy ja wiem mnie to duzo tutaj nie zszokowalo w prowadzeniu ciazy spotkania z polozna mialam co miesiac a potem co dwa tygodnie czyli tak jak w Pl jedynie co to wlasnie te badania ginekologiczne ale mnie moj lekarz w Polsce przestal badac po 20 tyg. ciazy bo mowil ze w ciazy to sie nie powinno za duzo ingerowac a tutaj jak tylko mialam jakies obawy to daw razy bylam badana przez lekarza w szpitalu |
|
|
|
|
Mini

Znak zodiaku:

Nastrój:

pounds 235761.00
|
Wysłany: Nie 05 Kwi, 2009 22:28
|
|
|
| JUSTYNA napisał/a: | | musiala za gleboko wsadzic wziernik bo G mowila ze poczula uklucie i ze ja bolalo, a jak dojechala do domu to juz bylo PO :swieczkiwoczach: niestety |
franca jedna...brak słow do takich "specjalistów"..... :evil: :evil: :evil: |
Nataniel
My
 |
|
|
|
|
Mini

Znak zodiaku:

Nastrój:

pounds 235761.00
|
Wysłany: Nie 05 Kwi, 2009 22:31
|
|
|
ja w Pl byłam badana na poczatku wziernikiem a potem tylko palpacyjnie...czy wszystko ok...
a tutaj byłam badana na początku ciąży wziernikiem bo było podejrzenie ciąży pozamacicznej i miałam lekkie plamienia...i Natanielek jest na świecie... :hooray: |
Nataniel
My
 |
|
|
|
|
Justyś
super mamcia ;)

Znak zodiaku:

Nastrój:

pounds 25367.00
|
Wysłany: Nie 05 Kwi, 2009 22:33
|
|
|
| Minique napisał/a: | | franca jedna...brak słow do takich "specjalistów"..... :evil: :evil: :evil: | no niestety i takie france lecza ehhh
| Minique napisał/a: | | i Natanielek jest na świecie... :hooray: | i chwala ci za to bo mamy kolejnego przystojniaka na forum :oook: |

|
|
|
|
|
Mini

Znak zodiaku:

Nastrój:

pounds 235761.00
|
Wysłany: Nie 05 Kwi, 2009 22:35
|
|
|
| JUSTYNKA, :uscisk: poczekamy teraz na Twoja księżniczkę :hugs: i może narzeczoną Natanielka...bo miała byc Laurka... :lol2: :wink2: |
Nataniel
My
 |
|
|
|
|
Justyś
super mamcia ;)

Znak zodiaku:

Nastrój:

pounds 25367.00
|
Wysłany: Nie 05 Kwi, 2009 22:36
|
|
|
| :lol2: :lol2: :lol2: jeszcze troszeczke :thumbsup: |

|
|
|
|
|
Kama

Zaproszone osoby: 5
Dzieci: Adulek i Fifi
Znak zodiaku:

Nastrój:

Pomogła: 23 razy Wiek: 36 Dołączyła: 13 Lut 2009 Posty: 16946 Skąd: Londyn
pounds 130884.00
|
Wysłany: Nie 05 Kwi, 2009 22:38
|
|
|
| Ja niestety nie moge powiedziec, co mnie zszokowalo, bo ja tez obie ciaze przechodzilam tutaj i tylko z opowiadan wiem, co w polsce robia... wydaje mi sie, ze tutaj jednak dobrze potrafia prowadzic ciaze, chociaz wiele spraw jest bagatelizowanych... zobaczcie kochane ile ciaz w Polsce jest zagrozonych... i to tylko po to, zeby przyjsc ponownie za jakies 2-3 tyg. i znowu zostawic kase, bo oczywiscie w PL chodzi sie prywatnie... nie wiem czy wogole panstwowo ktos chodzi... a tutaj jednak mamy wszystko zapewnione panstwowo... ja jak mialam podejrzenie saczacych sie wod, bylam cos kolo 17tc, to bylam badana przez ginekologa (kobiete) w szpitalu... wiec w razie zagrozenia jednak cie sprawdzaja, a wola wogole nie ingerowac w ciaze, w koncu to naturalne... tylko jedno co mnie bardzo denerwuje to to, ze nic nie robia, jezeli jest zagrozenie poronieniem z tego co pamietam to nawet do 20tc... |
|
|
|
|
anusiak

Dzieci: Michaś
Znak zodiaku:

Pomogła: 24 razy Wiek: 31 Dołączyła: 21 Lut 2009 Posty: 7108 Skąd: Notts
pounds 37339.00
|
|
|
|
|
Mini

Znak zodiaku:

Nastrój:

pounds 235761.00
|
Wysłany: Nie 05 Kwi, 2009 22:45
|
|
|
| izraf napisał/a: | | bo oczywiscie w PL chodzi sie prywatnie... nie wiem czy wogole panstwowo ktos chodz |
i tu się nie zgodze z toba Kamilko...bo państwowo tez dobrze leczą tylko właśnie dziewczyny od razu prywatnie idą nie wiedzieć czemu... :rolleyes2: bo jest takie przeświadczenie że jak prywatnie to lepiej...
ja mam porównanie między prowadzeniem ciąży w Pl i tutaj.. :mrgreen: |
Nataniel
My
 |
|
|
|
|
|
|