|
 |
|  |
|
|
on czy ona? |
| Autor |
Wiadomość |
beata :)
La mamma

Dzieci: Córeczka i synek :)
Znak zodiaku:

Nastrój:

Pomogła: 4 razy Wiek: 28 Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 8412 Skąd: Oxford
pounds 40468.00
|
Wysłany: Sro 01 Cze, 2011 23:57
|
|
|
też uważam że zabawa to co innego, bo nawet Pysia lubi autka, ale malowanie paznokci chłopcom to przesada ale powiem szczerze że nawet corce bym w tym wieku nie pozwoliła i nie pomalowałabym jej paznokci |
|
|
Kama

Zaproszone osoby: 5
Dzieci: Adulek i Fifi
Znak zodiaku:

Nastrój:

Pomogła: 23 razy Wiek: 36 Dołączyła: 13 Lut 2009 Posty: 16946 Skąd: Londyn
pounds 130884.00
|
Wysłany: Czw 02 Cze, 2011 00:14
|
|
|
beata napisał/a: | ale malowanie paznokci chłopcom to przesada |
ja tez nigdy nie pomalowalam i nie pomaluje chlopakom swoim paznokci...oni wiedza, ze to robia tylko dziewczynki i kobiety.... tak samo jak ja sie maluje, nieraz pytaja sie co to?, co tamto?, ja tez chce... o nieee... to jest tylko dla dziewczyn... taka odpowiedz im wystarczy i nie wyobrazam sobie malowania chlopakow a tymbardziej przebierania ich w dziewczece ciuszki....owszem jak idziemy w gosci to bawia sie dziewczecymi zabawkami (jezeli nie ma zabawek dla chlopakow) a najleosza zabawka dla Fifka jest wozek dla lalek... |
|
|
|
|
anusiak

Dzieci: Michaś
Znak zodiaku:

Pomogła: 24 razy Wiek: 31 Dołączyła: 21 Lut 2009 Posty: 7108 Skąd: Notts
pounds 37339.00
|
|
|
|
|
Kama

Zaproszone osoby: 5
Dzieci: Adulek i Fifi
Znak zodiaku:

Nastrój:

Pomogła: 23 razy Wiek: 36 Dołączyła: 13 Lut 2009 Posty: 16946 Skąd: Londyn
pounds 130884.00
|
Wysłany: Czw 02 Cze, 2011 00:26
|
|
|
| anusiak napisał/a: | ale lubi kuchenki i odkurzacze |
bo to mamusia robi codziennie... moj Adulek jak szedl do zlobka jak byl maly, to pierwsze co zlapal sie za mikrofale, garnki, odkurzacz... na moje zdziwienie wlasnie opiekunki powiedzialy, ze to dlatego, ze mama robi to codziennie i ze teraz mnie nasladuje i to prawidlowy odruch.... |
| |
|
|
|
|
malke

Dzieci: Filipek:)
Znak zodiaku:

Nastrój:

Pomogła: 3 razy Wiek: 34 Dołączyła: 17 Lis 2009 Posty: 4206 Skąd: Mansfield
pounds 39220.00
|
Wysłany: Czw 02 Cze, 2011 06:33
|
|
|
| Filipek tez bawi sie w kuchnie,ma odkurzacz nawet piecyk i sklep z produktami ale co w tym dziewczencego?Wszyscy gotują,kupują,odkurzają wiec nie widze w tym nic dziwnego. |

Zanim zaczniesz poprawiać świat,przejdz sie trzy razy przez swój wlasny dom. |
|
|
|
|
anusiak

Dzieci: Michaś
Znak zodiaku:

Pomogła: 24 razy Wiek: 31 Dołączyła: 21 Lut 2009 Posty: 7108 Skąd: Notts
pounds 37339.00
|
Wysłany: Czw 02 Cze, 2011 07:07
|
|
|
| malke napisał/a: | | ale co w tym dziewczencego? | to że sa to zabawki z działu dla dziewczynek
Np dla chłopczyka na prezent co byś kupiła żelazko czy koparkę? chodzi mi o ogólny podział na dziewczęce i chłopięce zabawki, wchodząc do klepu zabawkowego osobno sa koparki, zestawy narzędzi, bionicle a osobno lalki, kuchenki, kucyki pony co nie znaczy że chłopak nie może się żelazkiem bawić czy dziewczynka śrubokrętem, ale jednak podział w zabawkach jest zauważalny nawet w zwykłym tesco, czy szukając on-line masz zabawki by gender.
| malke napisał/a: | | Wszyscy gotują,kupują,odkurzają wiec nie widze w tym nic dziwnego. | nie wszyscy |
http://www.zdrowaplaneta....a-korczaka.html
http://demotywatory.pl/24...iesz-co-to-duma
Piszę poprawnie po polsku.
 |
| |
|
|
|
|
malke

Znak zodiaku:

Nastrój:

pounds 39220.00
|
Wysłany: Czw 02 Cze, 2011 09:02
|
|
|
| anusiak napisał/a: | | nie wszyscy | z tych facetów ktorych ja znam wszyscy
anusiak to że w sklepach sa podzialy to nie znaczy (przynajmniej dla mnie)że chlopk nie moze dostac kuchenki.W tesco ktos poukladal tak a nie inaczej i to znaczy ze takie maja byc podzialy?Dla mnie to śmieszne.
| anusiak napisał/a: | | dla chłopczyka na prezent co byś kupiła żelazko czy koparkę | gdyby mial juz kop[arke kupiłabym zelazko |

|
|
|
|
La mamma

Znak zodiaku:

Nastrój:

pounds 40468.00
|
Wysłany: Czw 02 Cze, 2011 11:12
|
|
|
Moja znajoma kupiła chłopcom kuchnię ale w kolorze chlopiencym, bawia się tym bo lubią, z drugiej strony mężczyźni też są kucharzami więc nie widzę w tym nic bardzo złego co nie zmienia faktu, że nie kupiłabym swojemu |
|
|
Mini

Zaproszone osoby: 3
Dzieci: dwoje...na razie ;)
Znak zodiaku:

Nastrój:

Pomogła: 41 razy Dołączyła: 13 Lut 2009 Posty: 20353 Skąd: UK
pounds 235761.00
|
Wysłany: Czw 02 Cze, 2011 11:38
|
|
|
Natanowi nie zabraniam się bawić lalkami, chociaż nie ma ani jednej ale np. w szpitalu jak był lubił jeździć wózkiem
ale malowanie paznokci bo chce ? w życiu może jeszcze mu oczy cieniem do powiek pomaluję bo zachce ?
nie, nie, aż tak światowa to nie jestem
z syna nie zrobię Szpaka |
_________________ Wiktoria
Nataniel
My
Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie niż idealną kopią kogoś innego.
Racja jest jak dupa, każdy ma swoją
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
 |
|
|
|
|
La mamma

Znak zodiaku:

Nastrój:

pounds 40468.00
|
Wysłany: Czw 02 Cze, 2011 11:49
|
|
|
co niektórym sie wydaje że to nic zlego, ale w przyszlości kiedy zacznie chłopak dorastać to nie wiadmo w którą to strone może pójść, ja znam taki przypadek, że matka robiła wszystko z synkiem, malowała się, chodziła do fryzjera, zakładała kapelusze, potem to wyrósł na takiego lalusia, zachowywał się i poruszał jak kobieta, no masakra dlatego uważam że tylko sie kszywdzi takie dzieci.... |
|
|
rubin

Dzieci: 1
Znak zodiaku:

Pomogła: 8 razy Dołączyła: 07 Mar 2009 Posty: 4562 Skąd: Londyn
pounds 25730.00
|
Wysłany: Pią 03 Cze, 2011 11:48
|
|
|
tak sobie czytam ,czytam i dalej nie widze nic złego np. w jednorazowym pomalowaniu chłopięcych paznokci
beatka napisała ,że nawet dziwczynce by nie pozwoliła ...w zasadzie na regularne malowanie się też bym nie pozwoliła ale raz na jakiś czas jak najbardziej na tak ....
teraz kojarzy mi się ,że był poruszany temat sikania na siedząco przez chłopaków bardzo podobny problem ...upokarza to ich meskoąći czy nie?wpływa na nich?...no temat rzeka
a i tak kreci się to wszystko wokół stereotypów i wzorców przekazywanych przez społeczeństwo.Najgorsze w tym ,że cyt.:Stereotyp to fałszywe i niedostatecznie uzasadnione a dotyczące pewnej grupy osób (nadgeneralizacja) przekonanie zbiorowe, zwykle niewrażliwe na argumentację. |

|
| |
|
|
|
|
malke

Znak zodiaku:

Nastrój:

pounds 39220.00
|
Wysłany: Pią 03 Cze, 2011 14:00
|
|
|
rubin, ja mysle że nie dojdziemy w tych sprawach do jakiegos konkretnego wniosku bo ile ludzi tyle opini.Co dla jednego jest normalne,dla innego moze sie wydawac co najmniej dziwne albo nie właściwe.
| rubin napisał/a: | | teraz kojarzy mi się ,że był poruszany temat sikania na siedząco przez chłopaków bardzo podobny problem ...upokarza to ich meskoąći czy nie?wpływa na nich?... |
Mój byly facet sikal zawsze na siedzaco a byl 100 procetowym facetem.poprostu tak mu bylo wygodnie |

|
|
|
|
Mini

Zaproszone osoby: 3
Dzieci: dwoje...na razie ;)
Znak zodiaku:

Nastrój:

Pomogła: 41 razy Dołączyła: 13 Lut 2009 Posty: 20353 Skąd: UK
pounds 235761.00
|
Wysłany: Pią 03 Cze, 2011 17:55
|
|
|
mojej Wiktorii kiedy miała lat 3,4,5 itd nie malowałam również paznokci, chociaż moje koleżanki swoim córkom malowały, ja nie, ja jestem przeciwna i podobnie myśli mój G Jedynie miała malowane lakierem przeciw obgryzaniu paznokci.
Poza tym tam nie ma co malować |
_________________ Wiktoria
Nataniel
My
Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie niż idealną kopią kogoś innego.
Racja jest jak dupa, każdy ma swoją
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
 |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Template created by Minique
Copyright © 2009-2010 by mymamy.co.uk
|
|
 |
|
 |
|
|