|
 |
|  |
|
|
Maternity Exemption Certificate |
| Autor |
Wiadomość |
Raiqa

Dzieci: Oliwcia
Znak zodiaku:

Nastrój:

Wiek: 27 Dołączyła: 04 Sie 2010 Posty: 170 Skąd: Sosnowiec/Westcliff on Sea
pounds 3071.00
|
Wysłany: Nie 17 Lip, 2011 19:31 Maternity Exemption Certificate
|
|
|
Czesc Dziewczynki. Jestem juz po pierwszym spotkaniu z midwife i szczerze, to troszke mnie zszokowalo..dwa pytania, dala formularze i na tym koniec..najwazniejsze papierki w czwartek mam kolejna wizyte..powiedzcie mi kiedy powinnam zapytac o Maternity Exemption Certificate? czy musze czekac na pierwsze usg potwierdzajace ciaze czy moge dostac je wczesniej? Obecnie mam problem z dziaslami, a nie usmiecha mi sie placic za dendyste skoro w ciazy moge miec go za free. |
|
|
|
Kama

Zaproszone osoby: 5
Dzieci: Adulek i Fifi
Znak zodiaku:

Nastrój:

Pomogła: 23 razy Wiek: 36 Dołączyła: 13 Lut 2009 Posty: 16946 Skąd: Londyn
pounds 130884.00
|
Wysłany: Nie 17 Lip, 2011 20:57
|
|
|
Raiqa musisz wypelnić formularz FW8, o ktory mozesz poprosic polozna lub GP.
Musisz wypelnic dwie pierwsze czesci z tego co pamietam i oddac go poloznej lub lekarzowi, albo sama wyslac na adres:
NHS Business Services Authority
Help with Health Costs
Maternity Exemption
Newcastle upon Tyne
NE2 1ZL
Certyfikat powinnas otrzymac w ciagu 10 dni od wyslania aplikacji. jest on datowany miesiac wstecz od daty zlozenia aplikacji do 12 miesiecy po urodzeniu dziecka.
Gdyby sie zdarzylo, ze musisz zaplacic za leki bo nie masz jeszcze tego certyfikatu, to mozesz starac sie o zwrot kosztow (ale musisz poprosic farmaceute o oficjalny rachunek NHS, form FP57).
to znalazlam na stronce NHS-u, czyli jest aktualne
poglaskaj brzunio od cioteczki |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Template created by Minique
Copyright © 2009-2010 by mymamy.co.uk
|
|
 |
|
 |
|
|