|
 |
|  |
|

|
Jaki porod? |
| Autor |
Wiadomość |
strands

Dzieci: alan ,amelia
Znak zodiaku:

Pomogła: 1 raz Wiek: 36 Dołączyła: 10 Lut 2011 Posty: 1185 Skąd: londyn
pounds 9261.00
|
Wysłany: Pią 28 Paź, 2011 22:33
|
|
|
u nie 2 porody przez cc,przy czym przy drugim podejsciu uparlam sie ze bede rodzic sama po 24 godzinach w bolach i rozwarciu na 3 cm sama prosilam o ciecie tak wiec porod naturalny jest mi znany z wyjatkiem boli partych ale za te bardzo dziekuje |
|
|
Kama

Zaproszone osoby: 5
Dzieci: Adulek i Fifi
Znak zodiaku:

Nastrój:

Pomogła: 23 razy Wiek: 36 Dołączyła: 13 Lut 2009 Posty: 16946 Skąd: Londyn
pounds 130884.00
|
Wysłany: Sob 29 Paź, 2011 00:45
|
|
|
u mnie 2 porody naturalne, z Adkiem nie mialam wiekszych problemow, natomiast z Fifim mialam podwyzszone cisnienie, przez ktore nie moglam dostac przeciwbolowych srodkow, Fifi byl duzy (prawie 4.400), a jednak kazali mi rodzic naturalnie....po porodzie kazdy kto przychodzil do mnie na sale sie dziwil, ze pozwolili mi rodzic tak duze dziecko w sposob naturalny... ale jak dowiedzieli sie, ze jestem Polka, to twierdzili, ze MY jestesmy silne i zawsze dajemy rade ) na szczescie nie popekalam za bardzo i szybko doszlam do siebie po porodzie...ale znam przypadki, ze dziewczyny nie mogly urodzic naturalnie, a jednak wszyscy sie upierali przy SN, nie zrobili CC i teraz dziewczyny bardzo cierpia... az normalnie noz w kieszeni sie otwiera sluchajac o takich przypadkach i wielkie wspolczucie dla tych dziewczyn.... moja sasiadka rodzila pierwsze dziecko w wielkich bolach, przy minimalnym rozwarciu przez dobe, po czym stwierdzono, ze jednak nie urodzi naturalnie, a ze dziecku spadalo cisnienie to po 30 godzinach zrobili CC... dziewczyna dochodzila do siebie prawie przez pol roku,a jak zaszla w druga ciaze to od poczatku bala sie co bedzie przy porodzie.... cale szczescie przy drugim porodzie od razu powiedzieli ze bedzie CC, bo psychicznie juz wysiadala... |
| |
|
|
|
|
Mini

Zaproszone osoby: 3
Dzieci: dwoje...na razie ;)
Znak zodiaku:

Nastrój:

Pomogła: 41 razy Dołączyła: 13 Lut 2009 Posty: 20353 Skąd: UK
pounds 235761.00
|
Wysłany: Sob 29 Paź, 2011 08:05
|
|
|
| strands napisał/a: | | tak wiec porod naturalny jest mi znany z wyjatkiem boli partych |
u mnie to samo, tyle że krócej bo przez 18 godzin, ale i tak nie dałabym rady chyba przeć |
_________________ Wiktoria
Nataniel
My
Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie niż idealną kopią kogoś innego.
Racja jest jak dupa, każdy ma swoją
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
 |
|
|
|
|
kasia86

Dzieci: Oliwia, Blanka i Lenka
Znak zodiaku:

Nastrój:

Pomogła: 1 raz Wiek: 25 Dołączyła: 30 Kwi 2010 Posty: 2442 Skąd: Londyn
pounds 16531.00
|
Wysłany: Sob 29 Paź, 2011 09:04
|
|
|
Ja nie wiem co to poród naturalny, nie mialam zadnej akcji porodowej. Cesarke dobrze wspominam, wiadomo pierwsze wstanie nie nalezalo do przyjemnych , ciécie bolalo, trzepalo mnie nie wiem czy z zimna czy z bolu ale wkoncu to operacja wiec bolec musialo hehe.
Zobaczymy jak teraz bedzie... |
|
|
inna

Dzieci: dwoje
Znak zodiaku:

Nastrój:

pounds 1756.00
|
Wysłany: Sob 29 Paź, 2011 14:09
|
|
|
| Mini napisał/a: | | strands napisał/a: | | tak wiec porod naturalny jest mi znany z wyjatkiem boli partych |
u mnie to samo, tyle że krócej bo przez 18 godzin, ale i tak nie dałabym rady chyba przeć |
to u mnie do 8cm rozwarcia i po 30godzinach akcji...od rozpoczęcia wywoływania... |
|
|
|
|
Mini

Zaproszone osoby: 3
Dzieci: dwoje...na razie ;)
Znak zodiaku:

Nastrój:

Pomogła: 41 razy Dołączyła: 13 Lut 2009 Posty: 20353 Skąd: UK
pounds 235761.00
|
Wysłany: Sob 29 Paź, 2011 21:34
|
|
|
ja przez 18 godzin. 5 cm i ani w te ani we wte ale ważne że dzieciaki zdrowe reszta się nie liczy a ból to szybko się zapomina |
_________________ Wiktoria
Nataniel
My
Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie niż idealną kopią kogoś innego.
Racja jest jak dupa, każdy ma swoją
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
 |
|
|
|
|
inna

Dzieci: dwoje
Znak zodiaku:

Nastrój:

pounds 1756.00
|
Wysłany: Nie 30 Paź, 2011 18:19
|
|
|
| Mini napisał/a: | ale ważne że dzieciaki zdrowe reszta się nie liczy |
dokładnie!!!! |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Template created by Minique
Copyright © 2009-2010 by mymamy.co.uk
|
|
 |
|
 |
|
|