|
 |
|  |
|
|
Jak zatrzymac laktacje? |
| Autor |
Wiadomość |
anusiak

Dzieci: Michaś
Znak zodiaku:

Pomogła: 24 razy Wiek: 31 Dołączyła: 21 Lut 2009 Posty: 7108 Skąd: Notts
pounds 37339.00
|
|
|
|
|
Nathalie

Dzieci: Inga i Fiona
Znak zodiaku:

pounds 8245.00
|
Wysłany: Wto 01 Gru, 2009 09:23
|
|
|
Ania, Nusia dzięki ogromne!!! O to mi własnie chodziło - zeby mi ktos napisał, że nie odciągał, bo i tez nie było za bardzo co.
Beata ja tak napisałam "na butlę" ale bardziej mi chodzi o sztuczne mleczko ogólnie. Będę jej jednak podawała butelkę dopóki będzie piła mleczko, nie zasypia z butelką w buźce, potem myjemy ząbki, więc chyba nic złego się nie stanie. Teraz nasze menu bedzie wyglądało tak:
8.00 kaszka na mleku (łyzeczką z talerzyka)
10.30 kanapeczka, jogurcik, mus + herbatka
13.30 mleczko z butelki
16.30 obiadek + herbatka
19.30 mleczko z butelki
Wczoraj dałam jej za dużo, bo zakładałam, ze się najadała cyckiem i zamiast piersi dawałam jej butlę. W efekcie cały dzień jej się ulewało... |
_________________ www.garnek.pl/wubbzy

|
|
|
|
|
nusia
double mummy

Zaproszone osoby: 3
Dzieci: mamisynek Olinek i Nadusia tatusia
Znak zodiaku:

Nastrój:

Pomogła: 18 razy Wiek: 29 Dołączyła: 19 Lut 2009 Posty: 9551 Skąd: Londyn
pounds 45510.00
|
Wysłany: Wto 01 Gru, 2009 10:08
|
|
|
Nathalie, ja bym na twoim miejscu uczyla pic mleczko z kubeczka od razu a nie z butli. Fiona jest juz duza dziwewczynka i nie musi juz pic mleka trzy razy dziennie
dziecko w tym wieku mleko z cycka traktuje bardziej jak picie wiec wydaje mi sie ze nie musisz zastepowac cycka taka sama iloscia mleka...ja bym proponowala zamiast mleka o 13.30 dac jakies owoce (tzw drugie sniadanie lub lunch). Jesli bedzie dostawala mniej mleka, bedzie jadla wiecej pozywnych rzeczy np obiadku.
ale to tylko moje sugestie |
|
|
|
Lexi

Dzieci: Oliver
Znak zodiaku:

pounds 181.00
|
Wysłany: Pon 08 Lut, 2010 19:31
|
|
|
Mnie pomoglo picie szalwi |
|
|
|
|
mamag

Dzieci: Dwoje :)
Znak zodiaku:

Nastrój:

Pomogła: 12 razy Wiek: 30 Dołączyła: 09 Sie 2009 Posty: 6639 Skąd: Londyn
pounds 43300.00
|
Wysłany: Pon 08 Lut, 2010 19:44
|
|
|
a wiecie ,ze teraz to mi sie troche teskni za tym karmieniem
U mnie laktacja zakonczyla sie okolo 3-4 tygodnie po skonczeniu karmienia.Pomeczylam sie troche,musialam sciagac pokarm ,maz musial troche piersi pomasowac(on to akurat nie nazekal ) i mleczko zaniklo.Teraz mala po wypiciu butli mleka ok godziny 19 przesypia cala noc,wstaje przed 8 rano Czasami obudzi sie w nocy,wtedy dostaje kilka lyczkow herbatki i spi dalej |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Template created by Minique
Copyright © 2009-2010 by mymamy.co.uk
|
|
 |
|
 |
|
|