Wysłany: Sro 07 Wrz, 2011 22:22 Jak często mleczko dla 9 miesięcznego dziecka
Moja Iza skończyła 9 miesięcy i nie wiem ile razy dziennie powinno takie dziecko jeść posiłków mlecznych? Chciałabym wprowadzić jej obiadek dwu daniowy, ale wtedy zabiorę popołudniowe mleczko i nie wiem czy tak będzie dobrze. A mleczko je rano i wieczorem, tzn. rano ma kaszkę na mleczku, po południu piła samo mleko, a na kolację kaszka na mleczku. Jak myślicie, czy takie dziecko może już mieć mleczko tylko 2 razy dziennie?
Urszula wydaje mi sie, ze spokojnie mozesz zabrac jej popoludniowe mleczko i zostawic tylko ranne i wieczorne... przeciez w miedzyczasie chyba dajesz jej jakies jogurciki???
Nastrój:
Pomogła: 41 razy Dołączyła: 13 Lut 2009 Posty: 20353 Skąd: UK
pounds 235761.00
Wysłany: Sro 07 Wrz, 2011 23:18
Urszula, śmiało możesz jej zabrać jedną porcję mleczka, zostawić ranne i wieczorne a na drugie śniadanko lub podwieczorek możesz właśnie podawać różnego rodzaju deserki lub jogurciki, także nabiału będzie pod dostatkiem
Pomogła: 1 raz Wiek: 25 Dołączyła: 05 Maj 2011 Posty: 1207 Skąd: slough
pounds 9391.00
Wysłany: Czw 08 Wrz, 2011 10:29
Urszula moja Amelka dostaje tylko 2 mleka dziennie, rano i wieczorkiem, i tak juz od paru miesiecy.
w ciagu dnia dostaje kasze, jakis jogurt a jak nie to deserki, do tego oczywiscie 1 zupka, czasami zje kanapke czy parówkę.
ja jej musialam ograniczyć nabiał bo duzo wazy i hv stwierdzila ze to wlasnie wina mleka i tym podobnych...
mysle ze 2 mleczka w ciagu dnia wystarcza
Mini, no właśnie z Izą jest troszkę większy problem, bo ją większość jedzenia uczula, chlebek oczywiście też a parówek to nawet nie próbowałam, bo w nich jest wszystko. Mi chodzi właśnie czy nie będzie miała za mało nabiału, bo tak to wydaje mi się że ma odpowiednią ilość posiłków, tylko zamiast mleczka chciałam jej wprowadzić ziemniaczki, mięsko i suróweczkę.
A je mniej więcej tak: rano kaszka na mleku modyfikowanym, w południe zupka i soczek owocowy własnej roboty, później właśnie samo mleczko, podwieczorek to deserek owocowy lub kisielek z owocem, no i kolacja kaszka na mleku modyfikowanym. Ma owoce, ma wszystko, tylko czy nie za mało nabiału, a nie mogę jej dawać nic innego prócz tego mleka modyfikowanego bo ma skazę białkową.
Urszula, moj synek od siodmego miesiaca jadal kaszka dwa razy dziennie, mleka nie pil w ogole
corcia pije mleko rano i wieczorem (czasem w ciagu dnia, jak jest marudna i nie chce jesc to wtedy dostaje dodatkowe mleczko)
wg mnie rowniez smialo mozesz zamieniac ale skoro nie jestes pewna to sprobuj najpierw zrobic dzien na dwa dni (jeden dzien dodatkowy posilek zamiast mleczka potem dwa dni tak jak do tej pory, potem znow posilek) zobaczysz jak mala bwdzie sie zachowywala, jesli bedzie jej za malo mleczka to na pewnoda tobie do zrozumienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum