Kalendarz
Strona Główna Szukaj Regulamin PW Kontakt Playerek Kalendarz
Polbooks - Polska Księgarnia w Glasgow

Poprzedni temat «» Następny temat
ciążowe przesądy
Autor Wiadomość
Mini

Zaproszone osoby: 3
Dzieci: dwoje...na razie ;)
Znak zodiaku:
wodnik

Nastrój:
superowy

Pomogła: 41 razy

pounds 235761.00
Wysłany: Sob 05 Mar, 2011 00:28   

ale już nie dziś, nie chce mi się : chociaż...pomyślę ;)

Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie niż idealną kopią kogoś innego.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.

fragola

Dzieci: dwójeczka
Znak zodiaku:
panna

Nastrój:
dobani

pounds 5301.00
Wysłany: Pon 07 Mar, 2011 19:27   

rubin napisał/a:
_Ewa_, z uwagą przeczytałam twojego posta (osobiście jestem z tych co nie wierzą w przesądy) no i niestety nie przekonała mnie twoja wypowiedz w żaden sposób bym zmieniła swoje stanowisko do powyższego.Dziwne mi się wydaje,zauroczenie dziecka(czy kogo kogokolwiek) przypadkiem.Czyli idzie "baba" zaglada do wózka i nagle zaklęcie pada( bez świadomości tej czarownicy).Mogłabym uwierzyć( optymalnie :) ) w to ,ze ta sama jędza siedzi z laleczką voodoo i czaruje i moze jej sie udać...chociaż bardzo dalekie jest to mojemu rozumowi ;)Całkowicie jednak nie do przyjecia jest to ,ze mozna oskarzyc kogos o jakieś czarnoksięstwo tylko dlatego,ze na jego widok dziecko płacze : Przypomina mi się jak moj kuzyn przynajmniej przez 2- 3 lata wył na widok mojej mamy i co mam twierdzić ,ze go zauroczyła..bezsensu dla mnie to jest totalnie 8)
co do czarnej magii tu mam pewien respekt ale mimo wszystko nie wierze...może kiedys mnie "cooś" przekona ;)
co do wypowiedzi fragoli nie odczułam tego jakbym miała na celu obrażenie kogoś swoją wypowiedzią, broni swojego poglądu tak samo jak ty

wracając do tematu
nowy przesąd mi sie wymyślił :
nie wolno dawać kwiatów kobiecie w ciąży bo dziecko bedzie miało alergię na pyłki ;)

mnie absolutnie nie przekonuje żadna z wyższych wypowiedzi :P ale przynajmniej posmiałam się troszkę :laie: :laie: :laie: :laie:
nie zmienie swojego zdania i bede go bronic :P hehe humor mi sie od razu poprawił :laie:

anka
anka

Dzieci: Anastazja
Znak zodiaku:
koziorozec

pounds 3466.00
Wysłany: Nie 08 Sty, 2012 10:51   

*nie wolno glaskac ciezarnej po brzuchu-bo sie zajdzie w niechciana ciaze :zalamka: ja troszke wierze w zabobony i czerwona kokardke mialam przy wozku.kiedys mojej kuzynki syn tak plakal ze az lekarza wezwali i stwierdzil ze mu nic nie jest i pojechali po nasza babcie i zamknela sie z nim w pokoju cos tam nad nim poszeptala i zaraz przestal plakac.Kwiaty tez mozna zauroczyc.Moj brat mial kiedys duzo ladnych kwiatow w pokoju i jak zaczol spotykac sie z obecna dziewczyna to mu zaczely usychac kwiaty bo ona strasznie nie lubi kwiatow i teraz ma moze z dwa kwiatki w domu :

Aleksandra23G

Dzieci: Victor
Znak zodiaku:
byk

Nastrój:
zakrecony

Pomogła: 2 razy

pounds 6246.00
Wysłany: Nie 08 Sty, 2012 11:13   

U mnie tez byla czerwona kokarda na wozku, ale takie jak naszyjnik na szyji nie wolno bo dziecko owiniete pepowina to u mnie sie nie sprawdzilo :jupi:

Urszula

Dzieci: Izabela
Znak zodiaku:
koziorozec

Pomogła: 1 raz

pounds 8591.00
Wysłany: Nie 08 Sty, 2012 12:12   

Hmmm, a moja Izunia ma na pupci na pośladku ślad, tzw. myszkę... ani ja ani mąż czegoś takiego nie mamy, kilka razy w ciąży się przestraszyłam, bo w kuchni z dworu wchodziły takie duże pająki... tylko nie pamiętam żebym się łapała za tyłek...hmmm ale to znamię u Izuni daje do myślenia...
Poza tym jednym, też nie wierzę 8)

inna

Dzieci: dwoje
Znak zodiaku:
rak

Nastrój:
milczacy

pounds 1756.00
Wysłany: Pon 09 Sty, 2012 20:09   

ja wierzę w uroki, bo sama jestem strasznie urokliwa - kiedyś moja jeszcze wtedy nie-teściowa tak na mnie krzywo spojrzała, że potem miałam taki ból głowy, że myślałam, że umrę, włącznie z mdłościami... babcia śp bardzo często uroki odczyniała na mnie, jak w dzieckiem byłam...i działało...

ale w zabobony ciążowe nie wierzę i czerwonych kokardek dzieciom do wózka nie wieszałam...ale wózek był czerwony, bo nie wiedzieliśmy czy chłopak czy dziewczyna będzie i kupiliśmy czerwony - uniwersalny...ale o przesądach wtedy nie myślałam

Odpowiedz do tematu